Home » О Факултету

О Факултету

Желите модеран факултет? Желите свестрано образовање? Имате ПРАВО!

Поштовани матуранти,

Добро дошли на Правни факултет Универзитета у Београду, највећи и најстарији Факултет у нашој земљи и један од најстаријих Факултета на Балкану!

Знање, чврсто утемељено на традицији дугој више од 200 година, гаранција је квалитета, који нас води у сигурну будућност.

Избором нашег Факултета и окончањем студија, постаћете део породице од близу 50.000 дипломаца. Студираћете на Факултету који је дао највише академика САНУ, ректора Универзитета у Београду, министара и председника владе Републике Србије.

Студије права и углед нашег Факултета пружају велике могућности запослења. Дипломирани правници нашег Факултета успешно раде у привреди, у судовима, државној администрацији, адвокатури, на факултетима и Универзитету, приватним фирмама, институтима, дипломатији, новинарству. Знања и вештине стечене на нашем Факултету се све више користе у водећим компанијама и адвокатским канцеларијама у свету, на различитим универзитетима и институцијама. На бироу за запошљавање најмање је правника.

Зато је наш Факултет сваке године један од најтраженијих факултета међу средњошколцима у Србији!

Наставу на Факултету обавља преко 130 наставника и сарадника. Поседујемо најсавременију техничку опрему (студентске компјутерске лабораторије, правне клинике, судницу, видео бимове, конференцијску салу с видео линком и симултаним превођењем, инфо пултове, електронску пријаву испита), најбоље опремљену библиотеку у региону, модерне амфитеатре и слушаонице, најактивније студентске организације и студентски парламент, који Вас жељно очекују… и још преуређене осавремењене читаонице, књижару, најексклузивнији студентски клуб на Универзитету „Бона Фидес“, музеј Правног факултета…


Амфитеатар V

Читаоница

Очекујете ефикасне и стручне студије на факултету са најдужом традицијом? С ПРАВОМ!

Наставни планови и програми студија прилагођени су захтевима Болоњског процеса и укључењу у европски високошколски образовни простор, чиме је омогућено и редовно гостовање професора са престижних факултета у иностранству.

Основне академске студије трају 4 године и по њиховом завршетку стиче се стручни назив дипломирани правник. По завршетку мастер академских студија, које трају годину дуже, стиче се стручни назив мастер. Факултет организује и докторске студије, по чијем се окончању стиче научни назив доктор наука.

Осим кроз предмете наставне групе на другој, трећој и четвртој години студија (правосудно-управна, пословно-правна, међународноправна, теоријско-правна) и изборне предмете (ауторско право, реторика, малолетничко кривично право, парламентарно право, право интернета, правна етика, међународни односи, право медија, медицинско право, банкарско и берзанско право, правосудно организационо право и још око 20 изборних предмета), студенти се опредељују у сваком семестру и за једну од правних вештина (правна клиника, номотехника и писање правних аката, а обавезна је и пракса у правосуђу, управи или привреди).


Магацин библиотеке

Предавање

Желите престижни факултет са дипломом светског сјаја? У ПРАВУ сте!

На Факултету вас чекају следећи облици наставе: предавања, вежбе, семинари, стручне или студијске дискусионе групе, правне клинике, стручна пракса – у судовима, државним органима, органима локалне самоуправе и адвокатским канцеларијама – као и бројни и разноврсни курсеви и специјалистичке студије, међународна стручна такмичења (moot court), такмичење у беседништву и разни конкурси у вези са бројним наградним фондовима.

Студентски живот на Правном факултету обогаћен је и следећим садржајима: Општи семинар Правног факултета, Центар за беседништво Institutio Oratoria, Клуб пријатеља римског права и антике Forum Romanum, Дебатни клуб, Шаховски клуб, спортска такмичења и Студентски парламент.

Студенти Правног факултета су оснивачи првог студентског хуманитарног фонда „Осмех на дар“, чији је основни циљ прикупљање средстава за помоћ најугроженијима на Косову и Метохији.

Везу између бивших студената и Факултета одржавају Алумни клуб и Фондација Радомир Лукић.

Правни факултет Универзитета у Београду је једини факултет у Србији и окружењу који из сопствених средстава стипендира 100 студената који редовно испуњавају своје факултетске обавезе, а скромнијег су материјалног стања.


Музеј Факултета

Судница

Желимо вам пуно успеха на пријемном испиту!

Мoot Court такмичења

Летња школа

Последње вести