Home » Добродошлица Декана

Добродошлица Декана

Драге колеге „бруцоши“,

Добро дошли на Правни факултет Универзитета у Београду, који баштини традицију дужу од 210 година (1808-2021), као једна од најстаријих институција српске државе и културе. Дочекујемо Вас, као и претходних више од 210 генерација, отворених руку и широка срца.

Вашим уписом и стицањем статуса студента ове институције постаћете део породице од близу 50.000 дипломаца. Студираћете на Факултету који је дао највише академика Српске академије наука и уметности, највише ректора Универзитета у Београду, највише министара и председника Владе Републике Србије. Студираћете на Факултету који има интелектуални потенцијал од 130 наставника и сарадника, на Факултету који поседује најсавременију техничку опрему (студентске компјутерске лабораторије, правне клинике, суднице, видео бимове, конференцијску салу са видео линком и симултаним превођењем, инфо пултове, електронску пријаву испита у припреми), најбоље опремљену библиотеку у Региону, најактивније студентске организације и Студентски парламент који Вас жељно очекују…

Студираћете у згради која је Споменик културе и под заштитом је државе. Ваша је часна обавеза да се према њој односите са поштовањем и да чувате њену имовину, која припада и Вама и свим генерацијама које долазе. Наставнички, сараднички и административни део колектива ће Вам у томе на сваком кораку помоћи. Ваша је обавеза да штитите име овог Факултета и да га са поносом носите, унапређујете и утемељујете. Наша је обавеза да од Вас створимо успешне академце, који ће Србију, овај Факултет и своју диплому с поносом и часно представљати на сваком месту.

Срећно!!!

Ваш Декан

Проф. др Зоран Мирковић

Последње вести