Будући студенти

Реч Декана

О Факултету

Материјал за припрему

Мапа зграде

Локација

Зашто је Правни факултет прави избор за тебе?

Главна страна

 

ПРОГРАМ  ПОЛАГАЊА ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА

Програм полагања пријемног испита за упис студената у школску 2020/2021. годину обухвата програме из следећих области, односно предмета и то:
 
·        Српског језика

·         или Историје,

по избору кандидата који врши при подношењу пријаве за упис на основне академске студије Правног факултета Универзитета у Београду.
Тест за полагање пријемног испита садржи 60 питања, из предмета који кандидат изабере ради полагања испита у оквиру своје пријаве за упис на Факултет. Кандидат може да освоји највише  60 бодова из предмета који полаже у оквиру пријемног испита, што му се сабира са бодовима по основу успеха који је остварио у свом ранијем школовању. 

Литература потребна за пријемни испит налази се на посебном линку сајта факултета, а она која је важила за упис у школску 2019/20. годину важи и за упис у школску 2020/21. годину. Евентуалне измене биће објављене на почетку припремних предавања за пријемни испит које Факултет организује, и то за сваки предмет понаособ.

 
Правни факултет, једна од најстаријих чланица  Универзитета у Београду, који је прославио два века постојања, као својеврстан стуб правне науке и културе,  има обавезу да очува традицију али и да се прилагођава новим тенденцијама у овој области.
 
Када је реч о пријему нових генерација на студије права, Факултет је анализирао досадашње услове за упис и  закључено је да је неопходно променити досадашњи систем пријемног испита односно прилагодити га потребама будућих академаца. Испит треба да буде што једноставнији али и у функцији будућег позива.
 
Због тога је Факултет одлучио да у пријемни испит укључи предмете који се уче у средњој школи, а који су у непосредној вези са будућим позивом.

Приручник за припрему пријемног испита

Драги матуранти,

Свесни чињенице да је пандемија вируса COVID - 19 отежала и успорила ваше припреме за упис на Правни факултет Универзитета у Београду, Управа Правног факултета је одлучила да вам олакша напоре. У том смислу, један део Приручника за полагање пријемног испита ће убудуће бити доступан и у електронској форми и моћи ћете бесплатно да га користите преузимањем са интернет странице Правног факултета. На тај начин ће свако ко је заинтересован за упис на наш факултет већ сада моћи да започне са самосталним припремама и тако спремно дочека повратак у школске клупе и организовање припремне наставе за полагање пријемног испита на Правном факултету Универзитета у Београду. Желимо вам пуно успеха у учењу и добро здравље вама и вашим породицама.

Приручник за припрему пријемног испита - преузимање


prirucnik2019

Како да постанем правник - увод у студије права

 

Прослава матуре је пред вратима. Дошао је тренутак одлуке. Шта даље? Шта знате о правима? Веома мало. Знате по нешто са телевизије, из новина, чули сте за неке познате адвокате, судије, тужиоце...

Циљ овог приручника је да то промени. Ово је први пут да се појављује овакав приручник на српском језику. Тек кад се помисли колико хиљада матураната у Србији размишља о томе да упише правне студије, постаје јасно колика је празнина постојала до сада. Она је овим приручником, искрено се надамо, бар делимично испуњена.

Приручник можете поручити електронском поштом на адресу centar@us.bg.ac.rs

Аутори:

  • Проф. др Сима Аврамовић

  • Проф. др Зоран Мирковић

Преузмите документ у ПДФ формату кликом на наслов или фотографију.

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Правни факултет Универзитета у Београду,

Булевар краља Александра 67, Београд тел. (011) 3027-600, факс. (011) 3221-299 инфо: (011) 3027-725, 3027-776
pravni@ius.bg.ac.rs