Будући студенти

Реч Декана

О Факултету

Материјал за припрему

Припреме за полагање

Мапа зграде

Локација

Зашто је Правни факултет прави избор за тебе?

Главна страна

 

Добродошлица Декана

DekanДраге колеге "бруцоши",

Добро дошли на Правни факултет Универзитета у Београду, који баштини традицију дужу од 210 година (1808-2021), као једна од најстаријих институција српске државе и културе. Дочекујемо Вас, као и претходних више од 210 генерација, отворених руку и широка срца.

Вашим уписом и стицањем статуса студента ове институције постаћете део породице од близу 50.000 дипломаца. Студираћете на Факултету који је дао највише академика Српске академије наука и уметности, највише ректора Универзитета у Београду, највише министара и председника Владе Републике Србије. Студираћете на Факултету који има интелектуални потенцијал од 130 наставника и сарадника, на Факултету који поседује најсавременију техничку опрему (студентске компјутерске лабораторије, правне клинике, суднице, видео бимове, конференцијску салу са видео линком и симултаним превођењем, инфо пултове, електронску пријаву испита у припреми), најбоље опремљену библиотеку у Региону, најактивније студентске организације и Студентски парламент који Вас жељно очекују...

Студираћете у згради која је Споменик културе и под заштитом је државе. Ваша је часна обавеза да се према њој односите са поштовањем и да чувате њену имовину, која припада и Вама и свим генерацијама које долазе. Наставнички, сараднички и административни део колектива ће Вам у томе на сваком кораку помоћи. Ваша је обавеза да штитите име овог Факултета и да га са поносом носите, унапређујете и утемељујете. Наша је обавеза да од Вас створимо успешне академце, који ће Србију, овај Факултет и своју диплому с поносом и часно представљати на сваком месту.

Срећно!!!  

Ваш Декан  

Проф. др Зоран Мирковић

 

Правни факултет Универзитета у Београду,

Булевар краља Александра 67, Београд тел. (011) 3027-600, факс. (011) 3221-299 инфо: (011) 3027-725, 3027-776
pravni@ius.bg.ac.rs