Добродошли на Правни факултет, први акредитовани и најстарији факултет у  нашој земљи

Будући студенти

Реч Декана

О Факултету

Материјал за припрему

Мапа зграде

Локација

Зашто је Правни факултет прави избор за тебе?

Главна страна

 

Желите модеран факултет? Желите свестрано образовање? Имате ПРАВО!

Поштовани матуранти,

Добро дошли на Правни факултет Универзитета у Београду, највећи и најстарији Факултет у нашој земљи и један од најстаријих Факултета на Балкану!

Знање, чврсто утемељено на традицији дугој више од 200 година, гаранција је квалитета, који нас води у сигурну будућност.

Избором нашег Факултета и окончањем студија, постаћете део породице од близу 50.000 дипломаца. Студираћете на Факултету који је дао највише академика САНУ, ректора Универзитета у Београду, министара и председника владе Републике Србије.

Студије права и углед нашег Факултета пружају велике могућности запослења. Дипломирани правници нашег Факултета успешно раде у привреди, у судовима, државној администрацији, адвокатури, на факултетима и Универзитету, приватним фирмама, институтима, дипломатији, новинарству. Знања и вештине стечене на нашем Факултету се све више користе у водећим компанијама и адвокатским канцеларијама у свету, на различитим универзитетима и институцијама. На бироу за запошљавање најмање је правника.

Зато је наш Факултет сваке године један од најтраженијих факултета међу средњошколцима у Србији!

Наставу на Факултету обавља преко 130 наставника и сарадника. Поседујемо најсавременију техничку опрему (студентске компјутерске лабораторије, правне клинике, судницу, видео бимове, конференцијску салу с видео линком и симултаним превођењем, инфо пултове, електронску пријаву испита), најбоље опремљену библиотеку у региону, модерне амфитеатре и слушаонице, најактивније студентске организације и студентски парламент, који Вас жељно очекују... и још преуређене осавремењене читаонице, књижару, најексклузивнији студентски клуб на Универзитету „Бона Фидес“, музеј Правног факултета...

 


Амфитеатар V

Читаоница

Очекујете ефикасне и стручне студије на факултету са најдужом традицијом? С ПРАВОМ!

Наставни планови и програми студија прилагођени су захтевима Болоњског процеса и укључењу у европски високошколски образовни простор, чиме је омогућено и редовно гостовање професора са престижних факултета у иностранству.

Основне академске студије трају 4 године и по њиховом завршетку стиче се стручни назив дипломирани правник. По завршетку мастер академских студија, које трају годину дуже, стиче се стручни назив мастер. Факултет организује и докторске студије, по чијем се окончању стиче научни назив доктор наука.

   
   

Осим кроз предмете наставне групе на другој, трећој и четвртој години студија (правосудно-управна, пословно-правна, међународноправна, теоријско-правна) и изборне предмете (ауторско право, реторика, малолетничко кривично право, парламентарно право, право интернета, правна етика, међународни односи, право медија, медицинско право, банкарско и берзанско право, правосудно организационо право и још око 20 изборних предмета), студенти се опредељују у сваком семестру и за једну од правних вештина (правна клиника, номотехника и писање правних аката, а обавезна је и пракса у правосуђу, управи или привреди).


Магацин библиотеке

Предавање

Желите престижни факултет са дипломом светског сјаја? У ПРАВУ сте!

На Факултету вас чекају следећи облици наставе: предавања, вежбе, семинари, стручне или студијске дискусионе групе, правне клинике, стручна пракса – у судовима, државним органима, органима локалне самоуправе и адвокатским канцеларијама – као и бројни и разноврсни курсеви и специјалистичке студије, међународна стручна такмичења (moot court), такмичење у беседништву и разни конкурси у вези са бројним наградним фондовима.

Студентски живот на Правном факултету обогаћен је и следећим садржајима: Општи семинар Правног факултета, Центар за беседништво Institutio Oratoria, Клуб пријатеља римског права и антике Forum Romanum, Дебатни клуб, Шаховски клуб, спортска такмичења и Студентски парламент.

Студенти Правног факултета су оснивачи првог студентског хуманитарног фонда „Осмех на дар“, чији је основни циљ прикупљање средстава за помоћ најугроженијима на Косову и Метохији.

Везу између бивших студената и Факултета одржавају Алумни клуб и Фондација Радомир Лукић.

Правни факултет Универзитета у Београду је једини факултет у Србији и окружењу који из сопствених средстава стипендира 100 студената који редовно испуњавају своје факултетске обавезе, а скромнијег су материјалног стања.


Музеј Факултета

Судница

Желимо вам пуно успеха на пријемном испиту!


Мoot Court такмичења

Летња школа

Правни факултет Универзитета у Београду,

Булевар краља Александра 67, Београд тел. (011) 3027-600, факс. (011) 3221-299 инфо: (011) 3027-725, 3027-776
pravni@ius.bg.ac.rs